FuTurisme

FuTurisme

[04/05/2015]

FuTurisme és un programa que ajuda a consolidar idees de negoci i startup incipients del sector turístic a l’àrea de Barcelona ciutat i província.

20 projectes

S’acompanya a 20 projectes en l’elaboració del pla d’empresa i la consolidació de la idea de negoci, mitjançant sessions formatives genèriques i sectorials, i mentorització d’experts.

Entitats promotores

El Gremi d’Hotels de Barcelona forma part del comitè promotor juntament amb l’Ajuntament de Barcelona (Barcelona Activa), la Diputació de Barcelona i ACAVE (Associació Catalana d’agències de viatge).

Per què hi participem des del GHB?

El Gremi d’Hotels de Barcelona vol impulsar la innovació tant dins de les empreses ja consolidades com també ajudar a crear noves empreses que vitalitzin el sector.

L’èxit dels hotels depèn en bona mesura de que la resta d’engranatge turístic sigui sòlid i eficient. Per aquest motiu el GHB vol traccionar de forma transversal qualsevol iniciativa turística sense que hagi de tenir un vinculació directa amb l’allotjament.

Un objectiu igual d’important pel GHB és enfortir l’ecosistema econòmic de la ciutat amb noves empreses que generin feina i contribueixin a l’estat del benestar.

El programa d’emprenedoria del GHB

FuTurisme és només una de les etapes de la generació de startups turístiques que el GHB vol impulsar.

Des del GHB es treballa en tres línies de recolzament a l’emprenedoria:

- La primera és la de captar reptes d’usuari i corporatius entre les empreses turístiques ja existents i divulgar-les entre l’ecosistema creatiu i emprenedor, per generar noves idees de negoci basades en necessitats reals.

- FuTurisme correspon a una etapa intermitja, on a idees de negoci i startup acabades de constituir, se’ls ajuda a configurar correctament el seu model de negoci.

- L’última fase és la d’acceleració de projectes, on des del GHB es vol tornar a involucrar a empreses ja existents, pel seu contacte amb la realitat turística i el seu poder de tracció d’aquestes noves startup, cap a una comercialització efectiva.

El contacte amb startup també enriqueix a les empreses i els seus directius.

En aquesta fase d’acceleració, el Gremi d’Hotels de Barcelona forma part de l’acceleradora FuTURImpact juntament amb Hotels Catalonia, per impulsar comercialment startups amb un retorn social o mediambiental.

Molt bones sensacions després de la primera edició de FuTurisme 2015-16

Després de més d’un any de preparació del programa, el setembre de 2015 es va iniciar la primera edició de FuTurisme, amb 19 projectes dels que 17 van finalitzar tot els procés.

Els projectes que es van presentar a la primera edició  tenien perfils molt variats:

- Shopping
- Souvenirs turistics
- Projectes sobre turisme sostenible
- Agències de viatge receptives
- Mapes turístics per barris
- Activitats en la natura i tradicionals
- Guies turístics virtuals
- Experiències de realitat augmentada i realitat virtual
- Seguretat turística
- Turisme cultural i alternatiu

Premis pels tres guanyadors

El programa va finalitzar en una presentació de projectes davant de jurat, on es van escollir tres guanyadors que van percebre 12.000€, 6.000€ i 3.000€ respectivament.

L’acte d’entrega de premis es va realitzar durant el saló B-Travel i va designar els següents projectes guanyadors:

- Unsheeping: Projecte que ofereix descomptes a turistes en comerç local i que comparteix ingressos amb els hotels que prescriuen la descàrrega de la seva APP.

- Cap a Mar: Projecte de revitalització del moll de Pescadors del Port Vell de Barcelona, amb activitats recreatives, culturals, gastronòmiques i educatives relacionades amb el món de la pesca.

- Spinatura: Sortides en bicicleta de muntanya per tot Catalunya per usuaris de nivell mig i alt enfocat a públic local i turistes.

Continuïtat del programa

Tan el Gremi d’Hotels de Barcelona com Barcelona Activa van tenir una contribució fonamental en la conceptualització del programa i en la seva posada en marxa. Les aportacions i col·laboració de la Diputació de Barcelona i Deloitte van ser també decisives per fer aquest projecte realitat.

El Gremi d’Hotels de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona mitjançant Barcelona Activa i la Diputació de Barcelona granteixen les següents edicions de FuTurisme, amb la incorporació de ACAVE (Associació Empresarial d’agencies de Viatge).

innovacio